Vi är ambassadör för K9 Competition och alla våra hundar badas och trimmas med hjälp av deras produkter.

Jag heter Gabriella och bor med min familj och våra hundar i en villa i utkanten av Gällivare. Jag jobbar som sjuksköterska men fritiden ägnas nästan till 100% åt hundintresset. Jag är ordförande i Norra Norrbottens kennelklubb vilket tar en hel del tid i anspråk och vi är även på utställningar land och rike runt. Våra hundar är i första hand familjemedlemmar och våra avelsmål att ta fram trevliga och sunda hundar, med god funktionell exteriör. Vi följer SKK:s och rasklubbarnas rekommendationer gällande rasernas hälsoprogram.

 

Jag är född och uppvuxen med irländska settrar i hemmet. Irländarna mina föräldrar hade hemma användes i huvudsak till jakt men även någon utställning och valpkull blev det. Första egna irländaren köpte jag 1998 från Torneälvens kennel och efter henne har det kommit in ytterligare ett gäng irländare i min familj och jag kan inte tänka mig ett liv utan dessa underbara hundar.


Den första cavalieren gjorde entré i mitt liv 1985 och efter det har det rullat på. Första cavalieren var en ettårig rubytik som tog mitt hjärta med storm, detta är en av de mest älskvärda hundraserna som finns. Cavalieren är en liten hund som rymmer mycket kärlek.


Cavalieren är en ras där det tyvärr finns en stor andel hundar med fel i hjärtats klaffar. Därför måste avelshundarna ha intyg på hjärta ua, inte äldre än 12 månader, innan parning. Forskning har visat att ju yngre föräldradjuren är när (om) hjärtfelet debuterar, desto större risk är det att även avkomman får hjärtfel. Därför får, enligt SKK, inga hundar under tre år användas i avel men risken för hjärtfel minskar ytterligare om avelsdjuren håller sig friska längre. För att nå vårt mål med att föda upp friska och sunda hundar och för att bidra till att få friskare cavalierer i Sverige använder vi inga cavalierer under fyra år i avel.


Copyright © Mountainduck's kennel